Vastgoed als beste belegging na de staatsbon

Gepost op 25/06/2024

In september loopt de populaire staatsbon af, wat betekent dat er opnieuw geld beschikbaar komt voor beleggingen. Veel beleggers zullen op zoek zijn naar manieren om hun kapitaal opnieuw te investeren. Dit biedt een unieke kans voor makelaars en projectontwikkelaars om potentiële klanten te overtuigen van de waarde van investeren in vastgoed. Anticipeer alvast met deze tips.

Vastgoed blijft een solide investering

Uit onze woonsurvey bij 2.006 mensen blijkt dat vastgoed nog steeds hoog aangeschreven staat als investeringsoptie. Maar liefst 67.2 % van de regelmatige lezers van De Zondag  beschouwt vastgoed als de beste investering. Daarnaast beschouwt 54.8 % van De Zondag lezers vastgoed als een investering met laag risico, wat de stabiliteit van deze beleggingscategorie benadrukt. Verder verwacht 54.5 % van de lezers dat de waarde van vastgoed zal stijgen. Dit vertrouwen in de vastgoedmarkt kan beleggers aanmoedigen om hun geld in deze sector te herbeleggen.

Beperkte kennis, grote opportuniteit

Hoewel het vertrouwen in vastgoed groot is, blijkt uit de cijfers dat de kennis over beleggen  beperkt is. Slechts 8 % van De Zondag lezers beschouwt zichzelf als gevorderd in investeringskennis. Daarentegen geeft 21.3 % aan geen kennis te hebben over investeren en beschrijft 36.6 % hun kennisniveau als basis. Deze mensen hebben dus nood aan advies en er is zeker een opportuniteit om hen te overtuigen om te investeren in vastgoed. Informeer en begeleid deze mensen dus!

Zo speel je als makelaar in op deze kans

  1. Vertel je verhaal met storytelling: Gebruik storytelling om een emotionele connectie te maken met je publiek. Deel verhalen over hoe je kantoor al vele klanten heeft geholpen hun droomhuis te vinden. Succesverhalen en je unieke aanpak kunnen helpen om vertrouwen te wekken bij potentiële klanten die nog onzeker zijn over hun beleggingskeuzes.
  2. Gebruik multimedia en gedrukte media: Gedrukte media zoals De Zondag, maar ook digitale platformen en video als Local Display Advertising of Mijn Stad TV, kunnen helpen je verhaal krachtig over te brengen. Visuele content trekt de aandacht en blijft langer hangen bij je doelgroep. Door gebruik te maken van De Zondag, die door 76.4 % van de respondenten regelmatig wordt gelezen, kan je een breed publiek bereiken dat potentieel geïnteresseerd is in vastgoedinvesteringen.
  3. Ondersteun met data: Gebruik feiten en cijfers uit recente onderzoeken om je verhaal kracht bij te zetten. Bijvoorbeeld: uit onze laatste survey blijkt dat 30 % van de beleggers nog niet weet hoe ze hun kapitaal opnieuw gaan beleggen. Dit biedt een enorme kans om hen te overtuigen van de voordelen van vastgoed.
  4. Educatieve content: Bied waardevolle informatie over de voordelen van vastgoedbeleggingen. Dit kan in de vorm van blogs, webinars en informatieve video's. Hoe meer je publiek weet, hoe meer ze je zullen vertrouwen. Met 33.4 % van De Zondag lezers die hun kennisniveau als gemiddeld beschrijven, is er een duidelijk potentieel om educatieve content te benutten en hen verder te begeleiden in beleggingskeuzes.
  5. Personaliseer je benadering: Benader potentiële klanten met op maat gemaakte berichten. Gebruik de inzichten uit de survey om je communicatie te richten op hun specifieke behoeften en onzekerheden. Dit is vooral belangrijk omdat een groot deel van de lezers openstaat voor verdere educatie en begeleiding.
  6. Maak het concreet: Je wilt investeerders over de streep trekken, dus willen die zien wat de mogelijke R.O.I. is. Toon dit aan met cijfermateriaal of voorbeelden die illustreren wat de mogelijke opbrengst kan zijn.

Conclusie

De vrijgave van de staatsbon in september biedt een gouden kans voor makelaars en projectontwikkelaars. Door nu al te werken aan je zichtbaarheid en een sterke storytelling en marketingcampagne in te zetten, kan je potentiële beleggers overtuigen om hun kapitaal in vastgoed te herbeleggen. De gegevens tonen aan dat er een groot potentieel is onder de lezers van De Zondag, die vastgoed als een aantrekkelijke investeringsoptie zien maar behoefte hebben aan meer kennis en begeleiding. Wil je meer weten over hoe onze mediaoplossingen je hierbij kunnen helpen? Of heb je meer inzicht nodig uit de survey? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Advies nodig? Vraag het nu vrijblijvend aan!

zoek op onze website