Hoe Chat GPT inzetten als werkgever?

Gepost op 12/06/2023

Je kan er niet omheen: de slimme AI-tool Chat GPT verovert de wereld en 'is here to stay'. De tool kan ingezet worden als slimme assistent in elke sector, dus ook in de rekruteringssector of als werkgever. Het gebruik van soortgelijke artificial intelligence kan jouw rekrutering niet enkel efficiënter, maar ook objectiever maken door vooroordelen te vermijden. Wij geven je maar al te graag 5 concrete toepassingen  om jouw sollicitatieprocedures te vereenvoudigen en versterken dankzij Chat GPT.

1. Opmaken van vacatureteksten

Chat GPT kan je helpen om een generieke vacaturetekst op te stellen voor een functie die jij ingeeft, die ook voldoet aan alle vereisten die nodig zijn opdat een potentiële kandidaat zou toehappen. Denk aan lengte van de tekst, tone-of-voice, … De tool kan ook inhoudelijke inspiratie bieden voor de vereiste skills, functieomschrijving, … Op basis van een degelijke aanzet kan jij dan verder specificeren.

2. Hulplijn bij adverteren

Hulp nodig bij advertenties die openstaande vacatures in de verf zetten of employer branding inhouden? Chat GPT geeft met gemak suggesties om je boodschap aantrekkelijker en je advertentie nog effectiever te maken.

3. Kandidaten screenen

Dankzij deze AI tool kan je cv’s of motivatiebrieven snel screenen op basis van specifieke criteria. Is een masterdiploma bijvoorbeeld echt een must voor een specifieke vacature? Laat chat GPT dan alle vacatures screenen op die vereiste. Dat bespaart jou een hele hoop werk.

4. Genereren van vragen voor een selectiegesprek

Als je veelgestelde vragen als ‘hoe zouden anderen jou omschrijven’ tijdens een sollicitatie een beetje moe bent, kan chat GPT ter hulp schieten. Laat de slimme tool jou heel wat inspiratie bieden om vragen op maat van de functie en de bedrijfscultuur op te stellen.

5. Vragen van kandidaten beantwoorden

Dankzij chat GPT kan je ten slotte een chatbot opzetten die sollicitanten kan helpen bij veelgestelde vragen over het rekruteringsproces. Dit kan bijdragen tot een positievere beleving van het proces door de kandidaat.

Advies nodig? Neem vrijblijvend contact op:

zoek op onze website