Dankzij deze inzichten ben jij in 2024 een stapje voor in de bouwsector

Gepost op 14/12/2023

Als bouwbedrijf ben je altijd op zoek naar manieren om je dienstverlening te verbeteren en je klanten beter te begrijpen. Als het gaat om bouwprojecten en het vinden van de perfecte woning, is het van essentieel belang om op de hoogte te blijven van de laatste trends en de veranderende behoeften van potentiële kopers. Daarom voerde Roularta Real Estate naar jaarlijkse gewoonte een woonsurvey1 uit waarin we polsten naar nieuwe tendensen. Met deze inzichten heb jij in 2024 een streepje voor!

1 Woonsurvey september 2023 bij 2006 respondenten in Vlaanderen

Bouwplannen en bouwgrond

Uit de survey blijkt dat 7,4% van de respondenten plannen heeft om een woning op maat te laten bouwen. Daarvan heeft 25% al bouwgrond in het bezit, 21% is nog zoekende naar bouwgrond.

Bouwmethoden

Wat opvalt, is dat de Vlaming nog steeds een sterke voorliefde heeft voor traditionele bouwmethoden:

  • 47% geeft de voorkeur aan de klassieke baksteenconstructie

  • 22% heeft interesse in houtskeletbouw
  • 7% kiest voor modulaire bouwtechnieken

Frappant is dat 35% nog niet weet hoe ze willen bouwen.

Tip: Speel dit als bouwbedrijf uit: informeer potentiële klanten over (de voordelen van) de innovatieve bouwstructuren die jij aanbiedt!

Veeleisende klanten

In het afgelopen jaar hebben we waargenomen dat klanten steeds veeleisender worden en hoge verwachtingen koesteren wanneer ze samenwerken met een bouwbedrijf om hun droomwoning te realiseren. Het is essentieel om te begrijpen wat precies hun verwachtingen zijn en welke factoren van cruciaal belang zijn bij het selecteren van een bouwbedrijf.

Conclusie

2024 belooft een boeiend jaar te worden voor bouwbedrijven die zich aanpassen aan de veranderende behoeften van woningzoekers. Grijp deze kans en bouw aan een succesvolle toekomst in de vastgoedsector.

Neem nu contact op

zoek op onze website